Pistageskorpor

Söta skorpor på bakpulver


400 g smör
400 400 g socker
1 1 kg vetemjöl
40 40 g bakpulver
4.5 4.5 dl mjölk
1 1 dl pistagenötskärnor
grön färg, ev

1. Ställ fram smöret så att det blir rumsvarmt. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Vispa samman smör och socker i cirka 5 minuter till en lätt och luftig blandning. Blanda ner de övriga ingredienserna och knåda till en deg. Forma till 4 rullar.

3. Placera rullarna på en plåt och platta till dem. Pensla med ägg. Grädda i mitten av ugnen i cirka 20 minuter.

4. Ta ut plåten och låt längderna svalna. Sänk ugnen till 150 grader. Skär dem i centimetertjocka skivor och torka i ugn i cirka 15 minuter.

5. Smaksätt efter önskemål med till exempel kanel, kardemumma, lavendel eller saffran.

källa: Therese Baalack i Nyhetsmorgon TV4

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar