Emmas grahamsskorpor


3 dl mjölk
5 dl grahamsmjöl
3 1/2 dl vetemjöl
50g jäst
50g smör (rumstempererat)
1/2 sirap
1/2 tsk salt

1. Värm mjölken tills den blir 37° (fingervarmt). Smula under tiden ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och rör tills jästen löst sig.

2. Rör i smöret och resten av ingredienserna, men spar lite av vetemjölet till utbakningen. Arbeta degen tills den blir smidig. Låt den därefter jäsa i ca 40 minuter under en bakduk.

3. Knåda degen ordentligt innan du delar den i 15 bitar. Forma var och en till ovala bullar och lägg dem på en bakplåt. Låt jäsa ytterligare ca 40 minuter. Värm under tiden ugnen till 225°.

4. Grädda bullarna i mitten av ugnen i ca 13 minuter. Låt dem svalna på ett galler under en bakduk. När de har svalnat, dela varje bulle på mitten med en gaffel.

5. Värm ugnen till 100° och lägg skorporna på en (två) bakplåtar. Torka skorporna i mitten av ugnen i två timmar. Ha gärna ugnsluckan lite på glänt.

källa: EmmasKök.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar