Mommas skorpor


1,5 liter vetemjöl (spara lite till du bakar ut degen)
1/2 tsk salt
1,5 dl socker
2 tsk kardemumma
50 gr jäst
100-150 gr margarin
1/2 liter mjölk

1. Smula ner jästen i en degbunke. Smält matfettet och tillsätt mjölken. Låt den bli fingervarm, cirka 37 grader. Häll lite av degspadet över jästen och lös den,tillsätt resterande degspad.

2. Tillsätt salt, socker, kardemumma och det mesta av mjölet. Degen ska vara lös men hanterbar. Strö över lite mjöl och låt den jäsa övertäckt på dragfri plats i 30-40 minuter.

3. Knåda degen ordentligt. Använd mjölet du har kvar. Gör sedan längder av degen. Lägg dem på plåtar och låt jäsa ytterligare 30 minuter under handduk.

4. In i ugnen efter att du penslat längderna med lite ägg! 200 grader tills de får en fin färg. Ta ut dom och skär dom sedan 2-3 cm breda, lägg biten och skär dom ytterligare en gång till rakt över så de blir D formade.

5. Sätt ugnen på 180 grader. Sätt in skorporna i ugnen och låt torka i 10 minuter. Stäng sedan av värmen men låt skorporna stå kvar i nån timme, gärna över natten.

källa: Mums.nu

1 kommentar:

  1. Hej.
    Var vänlig och fråga om lov innan du tar bilder från andra hemsidor. Den här bilden har jag tagit och jag vill inte ha den på denna sida utan den trivs bra på receptets originalsida www.mums.nu. Du har dessutom redigerat bilden för att ta bort mitt watermark.
    Terese
    www.mums.nu

    SvaraRadera