Små grahamskorpor


Små skorpor på bakpulver som passar som småkaka. Lättbakade och goda.

130 gram smör
300 gram vetemjöl
100 gram rågmjöl
200 gram grahamsmjöl
1 tsk salt
2 msk bakpulver
1 dl socker
1 st ägg
1 dl mjölk, kall

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Rör smör, socker, salt och ägg.

3. Tillsätt mjölet blandat med bakpulver omväxlande med mjölken. Ta inte allt mjöl på en gång!

4. Arbeta samman degen och kavla sedan ut den ca. ½ cm tjock och tag ut kakor med ett runt litet mått.

5. Placera på en bakplåtsklädd plåt och grädda 8 minuter i ugnen.

6. Torka sedan skorporna 1 timme i 75 grader. Öppna ev. ugnsluckan något.

Serveringsförslag: Som de är eller med lite ost på.

Källa: servis Kokaihop.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar